PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Хатори: Кои сме ние?

Хатори: Кои сме ние?

  1. Хатори: Кои сме ние?
  2. Произход на Хаторите
  3. Връзка с Венера и Египет
  4. За Сириус и цивилизациите
  5. Как изглеждат Хаторите

Връзка с Венера и Египет

Вирджиния: Бих искала да знам по какъв начин Земята и Венера са свързани тук, в Слънчевата система. Съществувало ли е някога само едно съзнание, над и извън тези на физическите планети, които ние наричаме Венера и Земя? Бихте ли се спрели на предишните ни и на настоящите ни връзки с тях?

Хаторите: Мислете за Венера като за по-голямата сестра на Земята. В безформения период, преди действитeлнoто образуване на планетите, вече е съществувал зародишът или фините вибрации на тези планети и през тези пространства са се придвижвали мисловни форми и същества. По онова време Венера и Земята са били тясно свързани. Образували едно пулсиращо движение от енергия, наподобяващо твърде много символа на безкрайността. Така че Земята и Венера са свързани още от зачеването си. Те са като планети-сестри. Тези от нас, които са близо до Венера и вършат своята работа и реализират собствената си еволюция с едно по-дълбоко разбиране, са тясно свързани със Земята. По този начин ние сме поели задължението да ви помагаме и оказването на помощ на онези същества, които са решили да се преродят върху тази красива планета Земя, ни изпълва с голяма радост. Освен това помагаме и на самата планета да разгърне собствения си процес на развитие.

Вирджиния: Разбирам. Тези от нас, които са запознати с различни метафизически теории за планетата Венера, са чували името Санат Кумара и биха искали да получат потвърждение за неговото съществуване и за енергиите на това учение от един по-древен времеви период. Ще бъде ли това част от вашия материал?

Хаторите: Не планираме да обсъждаме своя брат Санат Кумара, но го познаваме много добре, защото точно той ни помоли да влезем в тази Вселена. Санат Кумара е древна душа и е член на един междугалактически съвети известен като Бялото Братство. Терминът "бял" не се отнася до цвета на кожата, а до състоянието на чистота. Като Издигнат Майстор Санат Кумара се е натоварил с безброй отговорности, свързани с издигането на планетата Земя и на тази Слънчева система. Участва в решаването на тази задача от хилядолетия. Той е неуморен в своята отдаденост на тази сфера и е известен по цялата Вселена заради мощното си магнетично присъствие. Към него се отнасяме с особена любов, защото притежава най-удивителното чувство за хумор. И той като нас работи за издигането, за еволюцията на съзнанието в Слънчевата система. Неговият дом, ако искате да посочим някакво място във физическото пространство, трябва да е Венера. Но присъствието му се простира в много измерения, както сами разбирате. Методите, които използва, са в хармония с всичко, което планираме да разкрием в тази книга. Не смятаме обаче да обсъждаме работата или подхода му, тъй като това би било нещо, заслужаващо собственото му послание, негово собствено споделяне, ако щете.

Вирджиния: С други думи, сред вече установените висши венериански енергии съществува общност на целите?

Хаторите: Да.

Вирджиния: В такъв случай бихме искали да знаем дали венерианският опит е свързан по някакъв начин със Сириус Б или с други места в галактиката, извън нашата Слънчева система? А също и с Египет, на каквато мисъл ни навеждат думите Озирис, Изида и много други египетски термини и понятия.

Хаторите: Ще ви предложим своите отговори на специфичните въпроси в това отношение, въпреки че материалът, който сме планирали не е свързан с това. Опитваме се да изведем на преден план практическите средства и разбирането, а те ще служат като ключове за припомняне и знаци за онези, които ще прочетат думите и ще си спомнят много неща. Искаме нашата информация да послужи на всеки от вас в неговата еволюция и издигане. Но сме готови да обсъждаме всякакви въпроси, които имате относно нашата история и произход.

В отговор на въпроса ви относно Сириус - съществува непосредствена връзка между Венера и Сириус и тя е, че първоначално идваме от Сириус, след влизането в тази Вселена. Египетските богове, за които споменавате вие, като Озирис и Изида, биха могли да се опишат най-добре на вашия език като силови полета - енергийни модели на осъзнаване и необятно съзнание. Древните египтяни са им придали антропоморфен характер и са ги почитали под формата на Озирис, Изида и т. н. Така че Египетският пантеон в действителност представлява, така да се каже, картина на силовите полета, които се движат във Вселената. Ето защо в днешните съвременни времена ще ви препоръчаме, когато разглеждате Египетския пантеон, да не го приемате буквално, защото буквалното му разбиране е било предназначено за по-неразвития ум от онова време. Вместо това проумейте, че всички учения съществуват на различни равнища, така че това, което се е приемало буквално от по-слабо развитото съзнание на човека от древността, се е схващало от висшето жречество като символ на енергии - силови полета, които се движат.

Разбира се, тяхното разбиране за тези енергии било различно от днешното, но по същество енергията на Озирис и Изида продължава да е активна и е открита за всички. Това е валидно за всички пантеони. Те са аспекти на Единния Източник. Единната Творческа Сила е всичко, което съществува - и те са просто аспекти или потоци съзнание, които излизат от Единния Източник. Ето защо, пак да повторим, най-добре е да разберете, че божествата от тези пантеони представляват доброжелателни сили, с които можете да установите тясно сътрудничество, но те не са Божията същност. Те не са върховният Източник, който е извън всякаква дуалистичност или противоположност.

Вирджиния: Относно влиянието на Хатор в древен Египет не бихте ли посочили някаква приблизителна датировка назад във времето от раждането на Исус Христос. Това 20 000, 50 000,100 000 или повече години ще бъдат?

Хаторите: Може да се каже, че е още по-назад във времето, но от гледна точка на следите, оставени в египетската история, се връщаме към периода преди фараоните. Преди Хелиопол, до времето, когато богиня на небето е била Хатор, а бог на небето е бил Хор. Това прави около 10 000 години преди Христа (приблизително преди 12 000 години).

Вирджиния: Египетският период?

Хаторите: Египетският период. Но ние сме работили с тази планета много преди това. Египетският период е просто изразяването на Мистерията в рамките на дадена култура. Мистерията е транскултурална и се простира отвъд всички времена и всички места. Така че ние работим посредством онези култури и онези системи от вярвания, с които се срещаме...

Вирджиния:...които са в състояние и имат желание да общуват с вас?

Хаторите: Да. Като издигнати същества сме способни да прекосяваме обширни области и да взаимодействаме с безброй цивилизации. Понякога можем да установим контакт само с няколко индивида. Друг път, както в древен Египет, установяваме контакт и работим с хиляди. Въпреки че част от информацията, която сме предоставили, е била съхранена в египетските езотерични или скрити учения, по-голямата част от нашето познание тепърва трябва да бъде съобщено на човечеството.

Вирджиния: Благодаря. В такъв случай от гледна точка на египетската история имали ли са нещо общо Хаторите с построяването на Великата пирамида на Египет?

Хаторите: Не, не са. По отношение на пирамидите те не са били просто погребални камери, както считат някои от вашите археолози и историци. Въпреки че много от тях наистина имат погребални камери, основната функция, която са изпълнявали, е била на осцилатори на енергия. И понеже първоначално стените на пирамидите били полирани, гладко полиран гранит, като мрамор, това позволявало на пирамидите да преобразуват енергия и да получават енергии. В пирамидите, построени в определени математически пропорции и разположени на определени места, влизали посветени. Това им позволявало да получат знания за Великия Космос и Великата Мистерия, които не биха могли да достигат, ако не са били в такава енергийна матрица. Това е било едното ниво.

Друга функция на пирамидите била енергийната. Пирамидите били построени външно според специални математически пропорции, за да улеснят създаването на една решетка. Тази енергийна решетка върху планетата била поставена с ясното намерение за поддържане на следващата решетка, това, което днес е известно като решетката на Христос, появила се, когато вашият учител, известен като Исус от Назарет, се посвещава в служба на хората. И така, когато това велико същество се заело със своето дело, решетката, установена от пирамидите, поддържала тази нова вибрация и тази вибрираща Христова решетка продължава да се усилва и до днес. Така че пирамидите били средства с много цели и на много нива.

Вирджиния: От посещението си в Гватемала знам, че в Централна Америка и в Мексико има стотици пирамиди, разпръснати по различни места, но хората дори не подозират, че те са там.

Хаторите: Да, те са погълнати от джунглата.

Вирджиния: Твърдите ли, че тези пирамиди са разположени в различни точки по цялата планета?

Хаторите: Да, но това не е направено само от една цивилизация. Извършено е от различни цивилизации. Но всички същества и цивилизации, които са участвали в тяхното построяване, са били дълбоко свързани чрез своята интуиция и своето познание за Великата Мистерия. И разбирали енергийно това, което правели. Но не са работили съвместно под ръководството на един главен архитект, нито имало среща на главните архитекти в триизмерното пространство. Всичко това било извършено на различни места по земята, но очевидно произтича от един и същ източник. Освен това ползвали и външна помощ.

Вирджиния: От космоса?

Хаторите: Да, от Плеядите, Сириус и пр.

Вирджиния: Искате да кажете, че в даден момент извънземните са работели заедно? Или че са дошли по различно време?

Хаторите: Дошли са по различно време. Понякога тези времена се застъпвали. Във вашата история има една интересна странност, която може да се проследи назад във времето до сирианите. В съвременна Африка има едно племе, известно като догони. Това племе притежава познание за Сириус и за по-малката му "сестра". Тази по-малка звезда остава неизвестна за науката до 60-те години на XX век, но догоните знаят за нея от хиляди години като част от своето изследване на тази планета. По онова време сирианите са високоразвита интергалактическа цивилизация.

Вирджиния: Благодаря. Искам да стане ясно, че изборът ви да ни помагате не е заради допуснати предишни грешки, които трябва да бъдат поправени.

Хаторите: Чии грешки?

Вирджиния: Ваши и на други същества. Понякога идват посетители от някое друго място и вършат неща, а по-късно се оказва, че това не е най-доброто от гледна точка на развиващото се съзнание.

Хаторите: О, това ли (...смях...). Да, имало е грешки, извършени на тази планета, и това е една от причините, поради която бяхме извикани през портала на Сириус в тази Слънчева система, за да бъдем ваши защитници и по-големи братя и сестри. Защитници може би не е точният термин, защото някои биха могли да си помислят, че след като ние сме тук, вие не трябва да поемате отговорност. Не това имаме предвид! Имаме предвид, че притежаваме определена вибрация, която е полезна за вас като човешка цивилизация - и тази вибрация остава неизменна, за да ви подкрепя.

Рейтинг:

Отзиви

представители на хаторите сега тук на земята са котките
Чувствам се добре, само като се сетя за тях.
Какво биха казали хаторите за бог
А ЧЕСТНО ТОВА Е НЯКАКВА ФЕНТЪЗИ ИНИЦИАТИВА.Нали ?
Иванка Атанасова
Благодаря на Хаторите!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...